dr van der hoog

Review! Dr. van der Hoog poedermasker bamboe houtskool

De maskers van Dr. van der Hoog vind ik heerlijk. Ze doen veel goeds voor mijn gezicht, ze ruiken en smeren lekker. Ik kreeg hun nieuwe product opgestuurd, het poedermasker bamboe houtskool. Wat ik ervan vind lees je hier onder!


Dr. van der Hoog poedermasker bamboe houtskool – Ontgiftende werking

 

dr. van der hoog

 

Dit masker van Dr. van der Hoog heeft een ontgiftende werking. Het bamboe houtskool* helpt de dode huidcellen te verwijderen. Doordat bamboe houtskool absorbeert, verwijdert het vuil en onzuiverheden van de huid. De combinatie met kaolien klei en vulkanische klei zorgt voor een diep reinigend en zuiverend effect.

*Bamboe houtskool is houtskool waarbij bamboe volgens een speciale procedure op zeer hoge temperaturen (1000-1200 graden Celcius) wordt verhit en gedroogd. Het levert een keiharde, gladde, droge en intens zwarte houtskool op die heel veel toepassingen kent.

Het wordt in staafvorm gebruikt om (thee)water mee te zuiveren, als luchtverfrisser in bijvoorbeeld de koelkast, om zeep hygienischer mee te maken, in weefsel om kleding mee te kleuren en voor warmteisolatie te zorgen, en fijngemalen als ingredient voor cake, brood en noedels.

Maar, het wordt ook gebruikt als vulling voor kussens, afleiders van computerstraling, voor in bad of in de vissenkom en om speciale bamboe-houtskool-azijn mee te maken, die zuiverend werkt.

 

Ingrediënten

Kaolin – Sodium bicarbonate – citric acid – charcoal powder – bentonite

 

Gebruiksaanwijzing

dr. van der hoog

Meng een eetlepel poeder met een paar druppels water tot een homogene massa. Breng het masker aan op een gereinigd gezicht. Laat het masker 15-20 minuten inwerken en neem het daarna af met lauwwarm water.

 

Wat vind ik ervan?

dr. van der hoog

Het masker nog in poedervorm

dr. van der hoog

Het masker met wat water. Het knispert! Heel grappig om te horen.

 

Wat een héérlijk masker! Om te beginnen: het ruikt nergens naar. Het laat zich heel makkelijk mengen met wat water (ik zou iets meer doen dan een paar drupjes). Zodra het poeder in aanraking komt met water begint het te ‘knisperen’, wat een heel leuk effect geeft.

Op mijn gezicht smeert het masker heel fijn uit. De kleur vind ik ook mooi (in hoeverre dat er toe doet haha), het neigt een beetje naar grijsblauw en ik ben de laatste tijd helemaal dol op die kleur. Het masker heb ik 20 minuutjes laten zitten en daarna heb ik het er onder de douche afgespoeld.

 

dr. van der hoog

 

Na afloop voelde mijn huid super zacht, niet trekkerig en vooral heel schoon. Op onderstaande foto heb ik naast mascara geen make up op. Een gave, schone huid!

 

dr. van der hoog

 


Het masker is vanaf deze week te koop in verschillende filialen van Etos!

Ik ben echt positief verrast over dit masker! Als ie op is ga ik deze zeker weer opnieuw kopen. Er komen naast deze versie nog twee andere poedermaskers: ‘zachte scrub’ en ‘schuimende reiniging’

Ga jij een van deze poedermaskers van Dr. van der Hoog halen?

XXX.

19 thoughts on “Review! Dr. van der Hoog poedermasker bamboe houtskool

  1. Dat ziet eruit als een fijn masker! Ik denk dat ik ‘m ook ga halen. Doordat ie in een pot zit, is hij makkelijker aan te brengen dan bv een sachet. Bedankt voor de tip!

  2. Dr. van der Hoog, heerlijke spullen. 🤗
    Ik ben een ramp de laatste tijd qua extra verzorging, zoals een maskertje, en dat is helaas ook te zien aan mijn huid.
    Het klinkt super, dus ik wil het wel uitproberen. 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *