Urtekram

Pure lichaamsverzorging van Urtekram

Urtekram is een merk dat voor mij nieuw is. Ik kende het niet, totdat ik een pers pakketje binnen kreeg met een aantal producten van dit merk erin. Urtekram staat voor natuurlijke producten, heerlijk! Ik ben fan, niet alleen omdat ze veel fijner zijn voor de huid omdat er geen schadelijke ingrediënten inzitten, maar ook omdat ze erg lekker ruiken. De lijn die ik heb getest heet Eco Morning Haze en ik probeerde de shower gel, bodylotion en shampoo uit.


Urtekram

Urtekram is de grootste biologische groothandel van Scandinavië. Ik focus me in dit artikel op de verzorgingsproducten, maar ze hebben ook organisch voedsel. Leuk weetje: het woordenboek van de Deense taal zegt dat een “urtekræmmer” een oude term is voor een kruidenverkoper of reizende verkoper die (medicinale) kruiden en medicijnen verkoopt.

De cosmetica producten van Urtekram zijn nooit getest op dieren, allemaal organisch en natuurlijk én bevatten dus geen agressieve ingrediënten. En ze zijn ook nog eens vegan! Heb ik je aandacht al een beetje te pakken? 🙂

 

Eco Morning Haze

Het merk heeft veel verschillende soorten shampoos voor verschillende haartypen en met verschillende geuren. Zo zijn er wel 15 soorten te koop in de 245ml en de 500ml variant.
Ik koos voor deze Eco Morning Haze lijn omdat ik de producten er zo mooi uit vind zien met dat goud en wit. Sowieso vind ik de verpakkingen van Urtekram erg leuk!

 

Als eerste testte ik de Eco Morning Haze showergel 245 ml – € 7,49

 

urtekram

 

Vitamine C, E en voedingsmiddelen van moerasframbzen, vlierbessen en cranberry in combinatie met hyaluronzuur geeft alle huidtypes geweldige voeding en vocht. Natuurlijke proteïnen uit zonnebloemen ondersteunen de regenerering en revitalisatie van de huid.

De geur is echt heerlijk! Ik weet niet zo goed hoe ik deze moet omschrijven. Vrij zwaar, maar toch ook wel weer licht. Het schuimt lichtjes en je hebt er niet veel van nodig, zeker niet als je de showergel aanbrengt op een douchepuf.

 

Morning Haze shampoo 245 ml – € 7,19

 

urtekram

 

Vitamine C, E en voedingsmiddelen van moerasframbozen, vlierbessen en cranberry in combinatie met hyaluronzuur geeft de haren meer voeding en vocht. Natuurlijke proteïnen van zonnebloemen en wilgenbastextract ter ondersteuning van de regeneratie en revitalisatie van de haren en de hoofdhuid. Zonder sulfaten.

Om heel eerlijk te zijn, houd ik het meest van shampoos die wél schuimen. Dat doet deze helaas niet. De conditioner heb ik er niet bij gekregen, dus eigenlijk is dit maar een halve review van het product. Mijn haar heeft namelijk écht een conditioner nodig om het een beetje doorkambaar te maken. De shampoo ruikt wel heel lekker, net als de showergel.

 

Morning Haze bodylotion 245 ml – € 9,99

urtekram

 

Vitamine C, E en voedingsmiddelen van moerasframbozen, vlierbessen en cranberry in combinatie met hyaluronzuur geeft alle huidtypes geweldige voeding en vocht. Natuurlijke proteïnen uit zonnebloemen ondersteunen de regenerering en revitalisatie van de huid.

Yes, yes, yes girl! Heerlijk is deze! De lotion is niet te dik, ook zeker niet te dun, trekt goed en snel in, laat geen laagje achter maar je huid is wel heerlijk zacht en gehydrateerd. Dit is mijn favoriet van de drie!


 

Kennen jullie de producten van Urtekram al? Ik vind ze echt een aanrader!

www.urtekram.nl

XXX.

 

 

 

20 thoughts on “Pure lichaamsverzorging van Urtekram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *