Payot crème N°2 Cachemere: kalmerende huidverzorging tegen stress en roodheid

Ongeveer een eeuw geleden formuleerde Dr. Nadia Payot de verzorging Crème N°2. Deze unieke crème zorgt ervoor dat lokale roodheid en tijdelijke irritatie worden gekalmeerd. Payot creëerde een complete verzorgingslijn voor de gevoelige huid die CRÈME N°2 genoemd wordt. Het product dat ik mocht testen is de CRÈME N°2 CACHEMIRE.

Vorige week onderging ik een chemische peeling voor mijn gezicht. Omdat ik de dagen na de peeling veel last krijg van een droge en trekkerige huid, heb ik besloten om mijn gezicht te verzorgen met deze créme Cachemire.


Payot CRÈME N°2 CACHEMIRE

De CRÈME N°2 CACHEMIRE is een kalmerende verzorging tegen stress en roodheid.
Het microbioom bestaat uit miljoenen levende micro-organismen op ons huidoppervlak. Het heeft een beschermende functie. Beschadiging van deze flora onder invloed van verschillende factoren (UV, kou, stress of hormonen) leidt tot overgevoeligheid van de huid en kan zich niet meer verdedigen.

Dit verzorgingsproduct CRÈME N°2 CACHEMIRE is gebaseerd op deze laatste ontdekkingen op het gebied van de huidbiologie. Zij hebben een versterkende werking en brengen de huidflora opnieuw in evenwicht. Ook heeft de crème ook een hydraterende werking en functioneert deze als echte verzorgingsproduct tegen huidstress door het oncomfortabele gevoel te kalmeren en irritaties en roodheid te verminderen.

CRÈME N°2 CACHEMIRE heeft een “kasjmier” textuur en is een crème die de droge huid ondersteunt gedurende de winterperiode of als nachtverzorging.

 

Eigenschappen

 • Voor de gevoelige en reactieve huid
 • Werkt goed bij irritatie, droogte, roodheid, een trekkerig gevoel.
 • Vermindert ontstekingsreacties.
 • Beschermt en versterkt de huid tegen invloeden van buitenaf.

 

Ingrediënten en werking

 • Actieve bestanddelen Prebiotica: voeden de aanwezige goede bacteriën op de huid
 • Probiotica: versterken de werking van de prebiotica en zorgen voor aanvullende goede bacteriën op de huid om het evenwicht van de huidflora optimaal te herstellen
 • Boswelia extract: heeft een kalmerende werking en vermindert geleidelijk het verlies van vocht om irritaties te kalmeren en te verzachten
 • Jasmijnbloemextract: verhoogt de tolerantiedrempel van de Langerhanscellen door ze minder gevoelig te maken voor irritaties. Zorgt ervoor dat de huid beter in harmonie leeft met haar omgeving en zich beter kan beschermen tegen dagelijkse agressies.

 

 

 Wat vind ik ervan?

Deze crème is veel te rijk voor mijn toch wel vette huid, maar heeft me uitstekend geholpen in de week na de peeling. Mijn huid werd goed verzorgd, het vervellen was minimaal en van trekkerigheid heb ik weinig gemerkt. Mijn huid bleef wel wat roder, maar ook aanzienlijk minder door de créme.

Het is echt een fantastisch product voor iedereen met een zeer droge huid. Het product voelt heel luxe aan, heeft een fijne textuur en heeft een aangename zachte geur.

Prijs: €47,00 (50ml)

www.payot.nl

 

Hebben jullie last van een droge huid?

XXX.

 

17 thoughts on “Payot crème N°2 Cachemere: kalmerende huidverzorging tegen stress en roodheid

 1. In de winter wel meer dan normaal maar ik vind dit wel wat aan de prijs om even te gaan testen of dit goed bevalt of niet. Het potje ziet er trouwens wel erg verleidelijk uit.

  1. Oeh die is ook zeer fijn! Payot is een merk dat al behoorlijk lang bestaat en heeft sowieso heel fijne producten in hun assortiment 🙂

 2. Mooi om te lezen dat het deed wat het moest doen. Ik hoid deze creme zeker in gedachte voor als ik begin met vliegen (stewardess), ik denk dat mijn huid door de droge cabine lucht wel wat extra verzorging kan gebruiken!

 3. Mijn dochtertje heeft nog wel eens last van een aardig droge huid, dus misschien is dit later iets voor haar. Zelf heb ik er gelukkig niet zo’n last van. Leuke, uitgebreide review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *