Obrigado kokoswater: WIN YOUR OWN COCONUT TREE!

De laatste tijd zie je steeds vaker kokoswater. Op Instagram, in de winkels; het drankje wordt steeds populairder. Is kokoswater nou echt zo gezond? In dit artikel vind je wat meer informatie over dit water dat uit de kokosnoot komt. EN er is een te gekke WINACTIE waarmee je je eigen palmboom kunt winnen, inclusie een reis voor twee personen naar Brazilië! 


Vroeger vond ik kokoswater echt niet te drinken. Maar sinds een jaar of twee kan ik het zeer waarderen. You love it, or you hate it. Maar als je het niet lekker vindt, is het bijna aan te raden om jezelf te dwingen om het lekker te vinden. Kokoswater is namelijk enorm gezond!

Is kokoswater gezond?

Ja! Pure kokoswater is ontzéttend gezond. Niet uit een concentraat, of als onderdeel van een zoete drank, maar echt direct vanuit een jonge, groene kokosnoot.

Het kokossap voedt de vrucht. Als de kokosnoot rijpt dan blijft een deel van het kokoswater vloeibaar en een ander deel verandert in het witte vruchtvlees dat we allemaal kennen als ‘kokos’. Dus verwar kokoswater niet met kokosmelk! Kokosmelk wordt namelijk gemaakt van het witte vruchtvlees gemengd met water.

Voordelen van kokoswater

Goede bron van voedingsstoffen

Kokoswater zit niet alleen boordevol vezels, maar bevat ook allerlei belangrijke voedingsstoffen waaronder electrolythen, kalium, magnesium en vitamine C.

Antioxidantachtige eigenschappen

Kokoswater bevat antioxidanten die de cellen tegen vrije radicale beschermen. Goed voor je lijf!

Laag in vet en calorieën

Meer dan 90% van kokoswater is gewoon water. Dat betekent dat het sap weinig vet en weinig calorieën bevat. Hierdoor is het een heel geschikt drankje om te drinken als je wilt afvallen of zin hebt in iets zoets maar niet teveel suikers of E-nummers wilt binnenkrijgen.

Een smakelijke dorstlesser

Kokoswater heeft een subtiel zoetige met een licht nootachtige smaak. Het water is het verst wanneer het direct uit de kokosnoot wordt gedronken. Kijk wel goed naar de ingrediëntenlijst om te zien of er 100% kokoswater op staat. Sommige merken voegen suiker of smaakstoffen toe.

 

Obrigado Kokoswater en WIN YOUR OWN COCONUT TREE

Over die suiker en smaakstoffen gesproken… die zitten dus NIET in het kokoswater van Obrigado! Dit kokoswater is 100% puur en bevat dus géén conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Obrigado is een Braziliaans merk welke op een duurzame, verantwoorde en met veel zorg voor mens en natuur kokoswater produceert op haar eigen farm in Bahia, Brazilië.

Daarnaast produceert Obrigado al haar producten op een verantwoorde en duurzame manier op eigen land. Iedere palmboom heeft zelfs een eigen barcode om precies te zien wat de boom aan voedingsstoffen nodig heeft. Daarnaast investeert Obrigado actief in cultuur en onderwijs in de regio Bahia.

Veel van jullie kennen kokoswater, maar nog niet genoeg mensen kennen Obrigado! Maaarrrr LET OP: jullie kunnen een eigen kokosnotenboom en een reis naar Bahia winnen!!

Verspreid over heel Nederland komt Obrigado kokoswater in het zonnetje te staan bij AH, Jumbo en de PLUS. Bij aankoop van een flesje (350 ml) of literpak Obrigado en het invullen van een unieke code via de campagnesite, maak je kans op winnen. Je krijgt de opbrengst van jouw boom voor een jaar lang en ook nog een reis voor twee personen naar Brazilië om jouw palm te bezoeken! Klik HIERRR om mee te doen!


 

Geef jij om duurzaamheid en wil je hier ook naar leven? Houd je ook nog eens van kokoswater? Doe dan mee met de WYOCT campange! (Win Your Own Coconut Tree). 

 

 

 

Liefs,

Hanneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *