Fit en energiek de zomer in met het Get Started Program van SportCity

De dagen worden langer, het mooie weer is steeds meer aanwezig en we mogen steeds vaker onze korte broek of jurkje aan. Heerlijk vind ik het om met blote benen in de zon te zitten! Toch maak ik me ook wel eens druk. Mijn benen, zijn ze wel ‘summerproof’? Ben ik eigenlijk al wel klaar voor die warme dagen in bikini?


Sportief kind

Al van kinds af aan houd ik van sporten en bewegen. Toen ik 4 was begon ik met dansen en dit doe ik nog steeds. Atletiek heb ik gedaan van mijn 8e tot 12e, ik zat op turnen, vond buiten spelen geweldig, deed alles op de fiets en sportdagen vond ik fantastisch. Regelmatig gingen we met het gezin op fietsvakantie, maakten we lange wandelingen en ook zwommen we veel. Aan beweging geen tekort dus! Vooral mij moeder is behoorlijk sportief, dus ik zeg altijd dat ik dit van haar heb.

 

De ziekte van Lyme

En toen… werd ik opeens ziek. Mijn energielevel ging omlaag, ik ben altijd moe, kan slapen wat ik wil maar ik word niet meer uitgerust wakker. Mijn spieren verzuren erg snel, ik kan me met vlagen heel down voelen en het goede gevoel wat ik krijg van sporten is er opeens niet meer. Na veel onderzoeken blijkt dat ik de ziekte van Lyme heb. De ziekte van Lyme is een infectieziekte die door de Borrelia bacterie wordt veroorzaakt. Deze bacterie vindt zich vooral in teken; heel kleine beestjes. Eenmaal in het lichaam, richt de bacterie zich vooral op zenuwweefsel, gewrichten, de huid en het hart. Als de ziekte niet opgemerkt wordt kan het overgaan naar een volgende fase. Dan kunnen neurologische, gewrichts-, huid- of hartklachten ontstaan. Er wordt dan gesproken over late Lymeziekte, ofwel chronische Lyme. Dit is bij mij het geval.

 

Get Started Program SportCity

Toen ik net de ziekte symptomen kreeg, bleef ik veel bewegen. Maar, ik merkte met de dag dat alles steeds zwaarder voor me werd. Dus besloot ik om even helemaal niet meer te sporten, maar alleen rustig te wandelen. Toch merkte ik dat ik van niks doen me al helemáál niet prettig voelde. Langzaamaan ben ik het bewegen en rustig sporten weer op gaan pakken, omdat ik de beweging miste. Niet alleen lichamelijk merk ik wat niet sporten met me doet (alles wordt wat minder strak) maar ook mentaal werd ik er niet beter van.

Wat ik nog wel lastig vind, is dat ik het allemaal ‘zelf moet doen’. Ik heb geen begeleiding en ga gauw over mijn grenzen. Daarom ben ik zo ontzettend blij met het Get Started Program bij SportCity. Dit is een begeleidingsprogramma van 13 weken waarbij u gestimuleerd wordt te komen sporten en waarbij een beweegplan wordt opgesteld dat helemaal afgestemd is op jouw doel. Hier ben ik ontzettend blij mee, want ik krijg nu hulp bij sporten! Niet te veel, niet te weinig; precies afgestemd op mijn situatie. De mensen die mij hierbij helpen weten wat de juiste hoeveelheid bewegen per dag/week is voor mij. Dit geeft me een veilig gevoel, ik kan met iemand overleggen over wat ik doe en er is iemand die mij in de gaten houdt.

Het Get Started Program helpt je bij het opbouwen van een sportritme en helpt je dat tegelijkertijd ook vast te houden. Wil je hier meer informatie over? Neem dan een kijkje op SportCity Get Started.

In welke situatie je ook zit, er wordt altijd rekening gehouden met wat jij aan kunt. Professionals helpen je met het vinden van een juiste balans tussen sporten en ontspanning. Want, jawel, ontspanning kun je óók vinden bij SportCity! Gek op wellness? Dan zit u bij SportCity absoluut goed.

 

Mijn doel voor de zomer

Met de zomer voor de deur begint het bij mij altijd te kriebelen: aan de slag voor de zomerse look en het goede gevoel! Voor mij betekent dit een strak en fit lichaam, maar ook zeker meer kracht en energie. Sporten en bewegen is voor mij ontzettend belangrijk. Ik krijg er -als ik het goed doe- een goed gevoel van, mijn conditie blijft op peil en ik behoud een sportief lichaam. Met een goed lijf kan ik in de zomer ook meer genieten. Als ik sport, zit ik lekker in mijn vel én voel ik me niet schuldig als ik een ijsje of 2 eet. Ik weet namelijk dat ik dat ijsje er zo weer af gesport heb, en omdat ik redelijk veel beweeg blijft mijn verbranding ook hoog.

Onder sporten versta ik sporten op apparaten bij SportCity, maar ook het meedoen aan de talloze groepslessen die SportCity aanbiedt. Ik ben zelf gek op yoga en ook dit vergt toch nog behoorlijk wat kracht.


Op naar de mooie dagen! Wil jij ook lekker in je vel zitten deze zomer? Kom dan sporten bij SportCity en maak er een onvergetelijke zomer van. Dat is in ieder geval mijn intentie!

www.sportcity.nl 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *