Review: Rituals ‘The Ritual of Sakura’ Fragrance Sticks

Om maar meteen met de spoiler te komen: Wat is Rituals ‘The Ritual of Sakura’ een heerlijke geur! Ik ben he-le-maal fan! De Sakura geurstokjes van Rituals is, tot nu toe, mijn favoriet. Ja, het is veel geld voor een potje met stokjes. Maar nou en. Soms mag je wat meer geld neerleggen voor iets wat je echt heel erg lekker vindt.

Wat kost dat?

De fragrance sticks (of in gewoon Nederlands geurstokjes) kosten €13,50. Dat wil zeggen, dat betaal je voor 50 ml. Hoe prijzig ik de geurstokjes ook vind, de luxe uitstraling vind ik geweldig. De glazen fles met lichthouten dop past goed in ieder interieur. Bij mij staan ze op de wc, maar ik denk dat ik ze ga verplaatsen naar de woonkamer. Of ik koop er nog eentje bij.

De olie trekt geleidelijk in de stokjes. Om de geur sneller te laten verspreiden kun je de stokjes omdraaien (dus het natte gedeelte boven, bedoel ik dan). De geur verspreidt zich subtiel door je kamer, en deze blijf je wel een tijdje ruiken. Kersenbloesem met rijstmelk, een heel zachte, bloemige, vrouwelijke geur. Normaal houd ik niet zo van bloemige geuren en gaat mijn voorkeur uit naar meer vanille-achtige senses, maar deze geur neigt ook een klein beetje die kant op.

Elegant en minimalistisch is de Sakura lijn, en laat ik dat nou net het allermooiste vinden. Ik heb een beetje het idee dat dit vooral een geur is voor het voorjaar, maar juist daarom vind ik ‘m nu zo lekker.

Al eeuwenlang viert men in Japan de jaarlijkse bloei van de Kersenbloesem. De Kersenbloesem, de Sakura, markeert het ontwaken van de natuur en symboliseert dat leven en schoonheid vluchtig zijn en dat je er vol overgave van moet genieten. Geïnspireerd door deze traditie combineert onze The Ritual of Sakura collectie het zoete aroma van Kersenbloesem met de verzorgende eigenschappen van Rijstmelk. Zo ervaar je elke dag als een prachtig nieuw begin.

En daar sluit ik mee af :).

Wat vinden jullie van de geurstokjes van Rituals?

XXX.

10 thoughts on “Review: Rituals ‘The Ritual of Sakura’ Fragrance Sticks

  1. Ik vind ze zelf heerlijk maar mijn vriend vindt het helemaal niks, dus ik steek ze alleen aan als ik alleen thuis ben. Alleen dan moppert ie nog als ie weer thuis komt haha…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *